Home  I  KONTAKT
Do góry

Jadłospis tygodniowy 15/10/2018


JADŁOSPIS
             
Bank Zachodni WBK 57109022680000000133864094



                            

 

ŚNIADANIE

 

ZUPA

 

DRUGIE DANIE

 

Poniedziałek 15.10

Drożdżówka-1,3,7

Jabłko

Mleko-7

Zupa pomidorowa zabielana

 z makaronem-1,7,9

Ziemniaki

 Kotlet mielony-1,3,

Surówka z białej rzodkiewki z śmietaną-7

Kompot wiśniowy

Wtorek 16.10

Bułka-1,3 Masło-3

Szynka konserwowa-9

Ogórek świeży

 Kawa zbożowa z mlekiem-7

Zupa ogórkowa zabielana-7,9

Łazanki z kapustą i mięsem-1,3

Kompot wieloowocowy.

Środa 17.10

Bułka-1,3 Masło-3

Pomidor

Szynka wędzona-1,9

Mleko-7

Zupa dyniowa zabielana

 z grzankami-1,7,9

Ziemniaki

Filet z kurczaka panierowany-1,7

Surówka szwedzka z ogórków, marchewki, kapusty-10

Kompot truskawkowy

Czwartek 18.10

Bułka -1,3 Masło-3

Polędwica sopocka-7,9

sałata

Kawa zbożowa z mlekiem-7

Jarzynowa zabielana-7,9

Kasza jęczmienno-gryczana-1

Karkówka w sosie własnym

Marchewka z groszkiem

Kompot z czarnej porzeczki

Piątek 19.10

Bułka -1,3  Masło-3

Twarożek z szczypiorkiem i rzodkiewką-3

Herbata

Rybna -7,4,9

Pierogi ruskie-1,3,7

Owoc

Kompot truskawkowy

 

ALERGENY W JADŁOSPISIE OZNACZONA CYFRAMI.

  

ALERGENY

1.         Zboża zawierające gluten

2.         Skorupiaki i produkty pochodne

3.         Jaja i produkty pochodne

4.         Ryby i produkty pochodne

5.         Orzeszki ziemne i produkty pochodne

6.         Soja i produkty pochodne

7.         Mleko i produkty pochodne

8.         Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pecan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia)        

9.         Seler i produkty pochodne

10.       Gorczyca i produkty pochodne

11.       Sezam i produkty pochodne

12.       Dwutlenek Siarki i siarczyny

13.       Łubin

14.       Mięczaki

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, curry, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, bazylia, czosnek granulowany, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

WYKAZ PRODUKTÓW UŻYWANYCH DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW ZNAJDUJE SIĘ U PANI INTENDENTKI.

 

 

Cofnij do wszystkich aktualności